Valorant liigoissa rahaongelmia – mistä rahat pelaajille?

Raporttien mukaan toinen VALORANT Challengers League, joka muodostaa EMEA:n tier-kaksi-ekosysteemin, kamppailee merkittävien taloudellisten ongelmien kanssa, mukaan lukien suuret rahamäärät, joita joukkueet ja lähetyksen järjestäjät ovat velkaa pelaajille ja selostajille. Kolme VALORANT Ranskan Challengers-liigasta (Revolution) lähtenyttä joukkuetta velkaantui “lähes 50 000 euroa maksamattomia laskuja pelaajille”, kertovat Corentin Phalipin ja Lucas Jacquen raportit, jotka seuraavat ranskalaisen VALORANT-skeneä Eclypsiassa. Liigan järjestäjä Freaks4U velkaantui myös yli 30 000 euroa selostajilleen.

Revolutionin ensimmäiseen jaksoon osallistuneet kolme organisaatiota, Sector One, HEET ja beGenius ESC, ovat jo eronneet joukkueistaan. Itse asiassa Sector One lopetti toimintansa organisaationa vain muutama päivä ensimmäisen Revolution-jakson jälkeen tammikuussa. Eclypsian raportin mukaan entinen beGeniusin johtaja sanoi Twitterissä, että myöhästyneet maksut olivat yleinen ilmiö ja että organisaation johto “oli valehdellut seuran taloudellisesta tilasta”. BeGeniusin osaomistaja Nicolas “Tyxbo” Durrieu vastasi seuraavana päivänä vahvistaen organisaation poistuneen VALORANTista. Vaikka Tyxbo kiisti, että seura olisi huonossa taloudellisessa tilanteessa, hän vahvisti taloudellisten ongelmien olleen yksi syy siihen, miksi organisaatio lähti.

Sponsorien puute VALORANT Ranskan Challengers-liigassa näyttää olevan yleinen ongelma, joka johtaa organisaatioiden vetäytymiseen, ja liigan taloudellinen tilanne on vaikuttanut Freaks4U:n kykyyn maksaa selostajille ajoissa. Freaks4U:n varapuheenjohtaja antoi lausunnon Eclypsialle, jossa hän otti vastuun “yrityksen laskutusprosessista”, mutta syytti “maailmantalouden nykytilaa”.

Selostajat, joille velkaa on kertynyt, uhkaavat jättää palaamatta VCT EMEA:n debyyttiin vain muutaman päivän kuluttua.

Leave a Reply