Uusi ykkönen Suomen Ranking-listallamme

Näin ennen joulua oli aika katsella ja tarkastella SuomieSports.fi ranking-listaa, sillä niin paljon on viime aikoina tapahtunut, ja monet joukkueet ovat uutisoineet muutoksistaan. Vaikka suomalainen e-urheilu scene on saanut uusiakin joukkueita, on kärkeen vaikea päästä. Rankinglistaus on yhdistelmä joukkueiden todellisten kilpailutulosten metriikkaa, joukkueiden ja organisaation kehityksen tilaa ja pelaajien osaamiseta. Se ei siis perustu pelkästään euroihin, sillä niiden valossa suomalaisista joukkueista yhä ykkönen olisi helsinkiläinen ENCE. ENCE kuitenkin on kahden pelin organisaatio: CS:GO joukkue ja Joona “Serral” Sotala Starcraft II:ssa. ENCE:llä on myös PUBG joukkue, mutta CS:GO joukkueen ja Sotalan menestys ja organisaation oma ulkoinen PR-toiminta muodostavat koko organisaation kokonaispisteet.

ENCE menettää ranking-ykköspaikkansa muutamasta syystä:

  • CS:GO joukkue ei menesty. Se ei ole tuottanut tänä vuonna rahaa ja on pudonnut HLTV listauksessa sijalle 34
  • Organisaatio on tiedottanut muutoksista monisanaisesti mutta sekavasti, eikä sen CS:GO joukkueen tulevaisuudesta ole tietoa
  • ENCE lopetti LoL joukkueensa
  • ENCE oli PUBG Continental Series 3 sarjassa Euroopan 7.

HAVU uusi suomiesports.fi ykkönen

HAVU on myös rahallisesti Suomen kakkosjoukkue voittorahojen suhteen ja sen ilme on ollut ulospäin organisaatiosta yhtenäisempi kuin entisen ykkösen.

HAVU on organisaationa kerännyt voittorahoja pääosin CS:GO otteluista mutta myös yhdestä PUBG (2018) ja yhdestä Dota2 (2020) turnauksesta organisaation historiassa. Nykyään HAVU:n pääjoukkue on CS:GO mutta sillä on edustus myös NHL ja Dota2 peleissä. HAVU on myöskin helsinkilälinen joukkue, mutta suurin syy, miksi se nousee nyt ykköseksi on odotusarvo, joka organisaation uudelle CS:GO joukkueelle annetaan.
Valmentaja Taneli Veikkolalla on käsissään varmasti tämän hetken paras CS:GO tiimi Suomessa: Lasse “ZOREE” Uronen, Olli “sLowi” Pitkänen, Sami “xseveN” Laasanen, Jemi “Jemi” Mäkinen sekä Jani “Aerial” Jussila. Tällä kokoonpanolla HAVU:lla on mahdollisuus jatkaa siitä, mihin se ylsi vuoden 2020 alkupuolella.

Taloudellinen näkökulma

ENCE on yhä selvästi Suomen suurin e-urheilu organisaatio, mutta HAVU:n liikevaihdon suunta on oikea ja siitä voi rakentua seuraava isompi suomalainen e-urheilun organisaatio. Molempien huippuorganisaatioiden takana on oma osakeyhtiö, joten emme laske ENCE:ä organisaationa pois laskuista, sillä oikeilla muutoksilla, sillä on yhä mahdollisuuset todistaa meidät ja kaikki muut vääräksi ja vuoden 2021 alkukauden hyvillä tuloksilla nostaa itsensä jälleen ranking ykköseksi.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Tulevaisuuden valokuitu laajakaista

Valokuitu laajakaista on tulevaisuuden yhteydenpidon keino, joka mahdollistaa nopean ja luotettavan internet-yhteyden kotona, toimistossa tai matkoilla. Valokuidun avulla voit nauttia sujuvasta suoratoistosta, nopeasta tiedostojen lataamisesta ja videopuheluista ilman keskeytyksiä tai viivettä.

LED-valot – tehokkaita ja monipuolisia valonlähteitä

LED-valot ovat erittäin energiatehokkaita, sillä niiden valmistusprosessi kuluttaa vähän energiaa ja ne tuottavat vähemmän lämpöä kuin perinteiset valonlähteet. Lisäksi LED valot kestävät pitkään ja niiden käyttöikä on moninkertainen verrattuna esimerkiksi hehkulamppuihin.

Digitalisaatio – muuttaa tapamme tehdä asioita

Digitalisaatio on mullistanut tapamme tehdä asioita. Se tarkoittaa digitaalisten teknologioiden käyttöönottoa ja integroimista eri alojen toimintaan. Digitalisaation myötä olemme siirtyneet paperilomakkeista sähköisiin palveluihin ja käyttäneet yhä enemmän tietokoneita, älypuhelimia ja muita digitaalisia laitteita arkipäiväisissä toiminnoissamme.

Digitalisaatio on myös luonut uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja muuttanut perinteisiä toimialoja. Esimerkiksi verkkokauppa on kasvanut räjähdysmäisesti ja digitalisaatio on mahdollistanut uusien digitaalisten palveluiden kehittämisen, kuten pilvipalvelut ja tekoälyratkaisut.

Leave a Reply