Vasemmalta Aleksi Rinkinen, Santeri Rinkinen, Jere Vainikka

Suomalaisyritys UNEVN lanseerasi tuotteen, joka auttaa e-urheilijoita uran luomisessa – “Vastaa pelaajien odotuksiin”

UNEVNin taustalla ovat veljekset Aleksi ja Santeri Rinkinen sekä entinen e-urheilutähti, Dota 2 -pelissä maailmanmestaruuksia voittanut Jesse “JerAx” Vainikka. Yrityksen lanseeraama BASE-pelipistekokonaisuus tuo e-urheilijoille uudenlaisen mahdollisuuden panostaa uriinsa. Tunnettu verkkokauppa Jimm’s PC toi tuotteen valikoimaansa elokuussa.

HELSINKI (24.8.2023) – Suomalainen e-urheilualan yritys UNEVN on lanseerannut uudenlaisen pelipistekokonaisuuden, joka on tarkoitettu e-urheilijoille ja sellaiseksi haluaville. BASE-niminen tuote on suunniteltu helpottamaan lähiverkkopelaamisen eli lanien järjestämistä, parantamaan pelisuoritusta sekä auttamaan e-urheilijoita urapoluillaan.

BASE on pelaamista mullistava helposti liikuteltava pelipistekokonaisuus eli “setup”, johon kuuluu kaikki pelaamiseen tarvittavat laitteet: tietokone, näyttö, näppäimistö, hiiri ja tietenkin itse pelipöytä. Setupin kokoaa minuutissa, ja se on helppo kantaa mukana.

UNEVNin taustalla ovat veljekset Aleksi ja Santeri Rinkinen sekä entinen e-urheilutähti Jesse “JerAx” Vainikka, joka on maailman tunnetuimpia Dota-pelaajia. Hän on muun muassa voittanut maailmanmestaruuksia Dota 2:ssa.

Yksi huippupelaajien suurimpia haasteita on turnauksien setupit, jotka eivät yleensä ole optimaalisia. Niissä ei ole aina esimerkiksi pöydän korkeuden säätömahdollisuuksia, ja laitteet on ikään kuin läväisty lavalle. Me suunnittelimme pelipistettä pelattavuus edellä, joten pyrimme luomaan parhaan mahdollisen pelialustan. BASE on liikuteltavissa, ja siihen sopivat kaikenlaiset laitteet. Pelitilanteessa pelaaja saa pelata meidän avullamme tutuilla laitteilla, maksimoida suorituksensa ja keskittyä sataprosenttisesti olennaiseen eli voittamiseen.

UNEVNin toimitusjohtaja Aleksi Rinkinen

Toinen ongelma, jonka ratkaisemme, on lanien järjestämisen hankaluus. Niihin tarvitaan paljon tilaa ja aikaa laitteiden asennukselle, mutta BASElla tilanne muuttuu, kun lanit voidaan järjestää esimerkiksi kerrostaloasunnossa, ja setup on käyttövalmiina minuutissa. Lanit ovat tärkeä osa pelaajien ja joukkueiden kehitystä.

Santeri Rinkinen

BASE on suunniteltu yhdessä e-urheiluammattilaisten kanssa, jotta tuotteesta on saatu pelaajille aidosti hyödyllinen ja uran rakentamista auttava työkalu. Suunnittelussa merkittävässä roolissa on ollut Jesse “JerAx” Vainikka, joka on pelannut maailman huippunäyttämöillä ja nähnyt e-urheilutiimien haasteet.

Pelipisteen pystyttäminen vie yleensä aikaa, ja siinä on otettava huomioon monta muuttujaa. Kokemukseni mukaan setupit eivät yleensä vastaa pelaajien odotuksia turnaustilanteissa. Tuotteestamme on rakennettu ammattimainen ja ergonominen kokonaisuus, joka vastaa pelaajien odotuksiin.

Jesse Vainikka

UNEVN halusi samalla panostaa myös pelaajien hyvinvointiin, johon setupilla on suuri vaikutus. Siksi ergonomisuuteen kiinnitettin paljon huomiota.

Hyvä peliasento auttaa parempiin suorituksiin mutta vaikuttaa myös pelaajan terveyteen pitkässä juoksussa. Selkä-, ranne- ja niskavammat ovat aito ongelma e-urheilussa, joten meidän täytyy keskittyä niiden minimointiin. Tästä syystä ergonomisuus on ollut meille prioriteetti suunnittelussa.

Vainikka

Tunnettu tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa Jimm’s PC toi BASEn valikoimaansa elokuussa.

Suunniteltu kaikenlaisille pelaajille

UNEVNin missiona on tarjota e-urheilijoille työkalut kehittymiseen ja kehittää sitä kautta koko lajia. Pelipiste onkin tarkoitettu niin kovimmille ammattilaisille kuin nuorille pelaajille, jotka vasta havittelevat ammattilaisuutta.

Kehitystyön keskiössä on ollut luoda tuote, jota ihmiset tarvitsevat. Sitä kautta autamme halukkaita tulemaan e-urheilijoiksi ja luomaan parhaan mahdollisen kokemuksen pelaajalle. Tämä on ratkaisu lajin ruohonjuuritasolle.

Santeri Rinkinen

Perustajille yhtenä tärkeimpänä asiana on ollut varmistaa tuotteen laatu. Siksi suurin osa tuotteen arvosta valmistetaan toistaiseksi Suomessa ja kokoonpano tehdään kokonaan Suomessa.

BASE on suomalaista designia, ja koska tuote kootaan Suomessa, korkean laadun varmistaminen on helppoa.

Aleksi Rinkinen
Vasemmalta Aleksi Rinkinen, Santeri Rinkinen, Jere Vainikka
Vasemmalta Aleksi Rinkinen, Santeri Rinkinen, Jere Vainikka

Leave a Reply