SEUL: Venäjän paluu elektronisen urheilun kansainvälisille kilpakentille häpeällinen päätös

Suomen elektronisen urheilun liitto – SEUL ry on tyrmistynyt elektronisen urheilun kansainvälisen kattojärjestö IESFin vuosikouksen äänestyksen tuloksena syntyneestä päätöksestä, jonka perusteella Venäjän kansallisille e-urheilujoukkueille asetetut sanktiot ja rajoitukset purettiin kokonaisuudessaan. Äänestyksen tuloksena syntyneen päätöksen seurauksena venäläiset e-urheilijat saavat edustaa maatunnuksien, kuten lipun, nimen ja kansallislaulun, siivittäminä IESFin järjestämissä maailmanmestaruuskilpailuissa ja muussa maajoukkuetoiminnassa.

Päätös on surullista jatkumoa jo viime vuonna nähdylle farssille, kun Venäjän kansalliselle e-urheiluliitolle asetettiin lievimmät mahdolliset rajoitukset osallistua maailmanmestaruuskilpailuihin. Nyt nämäkin rajoitteet purettiin, vaikka Venäjän kansallinen e-urheiluliitto on kuluneen vuoden aikana muun muassa perustanut Ukrainalta väliaikaisesti vallatuille alueille filiaalin omalla brändillään, välittämättä Ukrainan kansallisen e-urheiluliiton vastalauseista. Venäjän e-urheiluliitto edistää toimillaan Venäjän imperialistista politiikkaa ja kiitokseksi siitä kansainvälinen lajiliitto IESF palkitsee heidät sanktiot poistamalla.

Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Otto Takala

SEULin ja muiden Pohjoismaiden sekä monien eurooppalaisten maiden kansalliset e-urheiluliitot esittivät vuosi sitten Venäjän e-urheiluliiton sulkemista ulos maailmanmestaruuskisoista ja hävisivät äänestyksen. Nyt samaiset liitot hävisivät äänestyksen sanktioiden jatkamisesta.

SEULin ja muiden pohjoismaisten e-urheiluliittojen näkökulmasta IESFin toimintakulttuuri, erityisesti järjestödemokratian puutteet ja toiminnan läpinäkymättömyys, on pitkään ollut järjestöllisen vaikuttamistoiminnan painopisteenä. Valitettavasti näyttää siltä, että kansainvälinen lajiliitto ottaa yhden askeleen eteenpäin ja kolme harppausta taaksepäin.

Romaniassa järjestettävien maailmanmestaruuskilpailujen ympärillä pyöri alkukesästä alkaen huhuja ja väitteitä IESFin ylimmän johdon, muun muassa puheenjohtaja Vlad Marinescua ja pääsihteeri Boban Totovskia koskevasta, korruptiosta, jotka pohjautuivat romanialaisen verkkomedian toistaiseksi vahvistamattomiin tietoihin ja selvityksiin. IESFin hallitus ja muu johto ovat kiistäneet esitetyt väitteet, mutta minkäänlaista tutkintaa tai väitteiden perkaamista ei ole toteutettu edes sisäisesti. Kokonaisuudesta maailmanmestaruuskilpailuihin liittyen voi sanoa, että SEULin luottamus IESFin toimintaan on hyvin heikolla tolalla ja hallituksemme tulee käymään vakavan keskustelun IESFin jäsenyyden hyödyistä ja haitoista.

Takala

Suomen elektronisen urheilun liitto pitää IESFin vuosikokouksessa tehtyä päätöstä venäläisten e-urheilijoiden maajoukkuetunnusten palauttamisesta vääränä ja häpeällisenä. SEUL seisoo Ukrainan elektronisen urheilun liiton tukena ja solidaarisuuden osoituksen jatkaa maailmanmestaruuskisojen boikotoimista. SEUL jatkaa myös toistaiseksi muiden pohjoismaisten kansallisten lajiliittojen ja eurooppalaisten liittolaisten kanssa työtä IESFin toiminnan läpinäkyvyyden ja järjestödemokratian parantamiseksi haasteista huolimatta.

Helsingissä 29.8.2023

Otto Takala, puheenjohtaja, SEUL

Linkit väitettyyn korruptiotapaukseen liittyen:

Alkuperäinen romanialainen julkaisu

Englanninkielinen juttu alkuperäiseen nojaten Medium.comin sivuilla.

Englanninkielinen juttu alkuperäiseen nojaten Bo3.gg:n sivuilla


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Coca-Cola hyödyntänyt tekoälyä – Coca-Cola 3000 saapuu myös suomeen

Syyskuussa Suomen kauppoihin saapuu ensimmäinen Coca-Cola, jonka maun ja pakkauksen kehittämisessä on hyödynnetty tekoälyä. Rajoitetun ajan myynnissä olevan juoman nimi viittaa makuun vuodelta 3000. Coca-Cola 3000 on kansainvälisesti kahdeksas Creations-juoma ja samalla toinen Suomessa myyntiin tuleva.

Samsung julkisti uuden ViewFinity S9 5K-näyttönsä

Samsung ViewFinity S9 on varusteltu kaikilla graafisen suunnittelun ja valokuvauksen kaltaisilla aloilla tarvittavilla työkaluilla, ja se on myös nimetty CES Innovation Award -palkinnon saajaksi vuonna 2023. ViewFinity S9 tarjoaa 5K (5 120 x 2 880) -resoluutiollaan poikkeuksellisen laadukkaan kuvan ja tekstin tarkkuuden. Sen avulla ammattilaiset voivat työskennellä erittäin korkearesoluutioisen sisällön parissa ilman tarvetta zoomaamiselle.

Amazing Race Suomi – Kilpaulua henkeen ja vereen!

Amazing Race Suomi on suomalainen reality-kilpailu, joka perustuu samannimiseen kansainväliseen formaattiin. Ohjelma seuraa joukkueiden matkaa eri puolilla maailmaa, kun he suorittavat monipuolisia tehtäviä ja ratkovat arvoituksia voittaakseen kilpailun. Sarja tarjoaa jännitystä, seikkailua ja kulttuurien monimuotoisuutta, kun tiimit kohtaavat erilaisia haasteita tuntemattomissa ympäristöissä. “Amazing Race Suomi” yhdistää kilpailun elementit matkustamisen ja tiimityön kanssa, tarjoten katsojille viihdettä ja inspiraatiota.

Leave a Reply