Rocket League

Rocket League on Psyonixin kehittämä ja julkaisema scifi-ympäristöön perustuva online-urheilupeli, jossa pelataan rakettiautoilla pallopelejä. Peli julkaistiin Euroopassa 7. heinäkuuta 2015 Steam- (Windows/Mac/Linux) ja PlayStation 4 -alustoille. Rakettiautojalkapallo on pohjimmiltaan niin yksinkertaista ja tutun oloista, että otteluja pystyvät seuraamaan myös peliä tuntemattomat. Peli on suosittu ja sen suosio kasvaa koko ajan, mutta Rocket Leaguella olisi potentiaalia olla paljon nykyistä suositumpi.

Rocket League pelinä muistuttaa todella paljon jalkapalloa, maailman suosituinta urheilulajia. Siinä on pallo, kaksi kolmen pelaajan joukkuetta ja kaksi maalia, joihin pelaajat yrittävät saada pallon. Vuonna 2015 PlayStation 4:lle ja pc:lle julkaistussa pelissä ottelut pelataan yhdentoista kenttäpelaajan sijaan pääasiassa kolmen rakettimoottorilla varustetun auton joukkueilla. Palloa liikutetaan törmäämällä siihen autolla. Peli julkaistiin Xbox Onelle vuonna 2016 ja Nintendo Switchille 2017.

Autot pystyvät lentämään, ajamaan seiniä pitkin sekä hyppimään, minkä myötä muutaman minuutin pituiset ottelut ovat täynnä toimintaa.

Peli muistuttaa perinteistä urheilua niin paljon, että sitä ensimmäistä kertaa katsovakin ymmärtää mistä on kysymys ja mitä tapahtuu. Sen pelaamisessakin alkuun pääsee helposti, mutta taitotason katto on korkealla ja huipulla paljon tilaa. (https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000006627207.html)

 

Ammattilaiseksi

Rocket Leaguessa on ollut jo alusta asti runsaasti kilpailuja sekä ammattilais- että amatööritasolla. Ammattilaissarjaa ja maailmanmestaruusturnaukset järjestää pelinkehittäjä Psyonix.

Kilpasarjoissa on jaettu jo vuosia joitain miljoonia dollareita, mutta pelinkehittäjä kertoi tänä kesänä muuttavansa ammattilaistason rakennetta.

Muutoksen myötä pelin tiimoilta vuosittain jaettavat palkintosummat kohoavat yhteensä 4,5 miljoonaan dollariin, eli noin 3,8 miljoonaan euroon. Kauden päätteeksi pelattavissa maailmanmestaruuskisoissa joukkueille jaettavan palkintopotin kooksi on ilmoitettu miljoona dollaria.

 

Pelaamista ilmaiseksi

Ilmaisversion julkaisun myötä, siirtyy peli Epic Games Storeen. Steamista peliä ei voi jatkossa enää ostaa, mutta vanhat pelaajat pystyvät sieltä sitä pelaamaan.

Kaikki ennen ilmaisversion julkaisua pelin ostaneet palkitaan Legacy-statuksella, joka pitää sisällään seuraavat edut:

 

  • Kaikki Rocket League -lisäosat ennen ilmaisversion julkaisua
  • ”Est. 20XX” -titteli joka kertoo, minä vuonna olet pelin ostanut
  • 200+ tavaraa jotka muutetaan ”Legacy” -tavaroiksi
  • Golden Cosmos -boosti
  • Dieci-Oro -renkaat
  • Huntress -pelaajabanneri

Tämän lisäksi, pelaajat jotka ostivat Rocket Leaguen ennen tätä ilmoitusta, saavat myös Faded Cosmos -boostin. Kaikki edellä mainitut tavarat jaetaan pelaajille pelin siirtyessä ilmaiseksi. (https://eurheilu.org/rocket-league-siirtyy-ilmaispeliksi-konkarit-palkitaan-legacy-statuksella/)

 

Raketti E-Sports ry eli Rakettiliiga on vuonna 2019 perustettu yhdistys, joka järjestää turnauksia ja muita yhteisötapatumia Rocket League pelissä. Yhdistys toimii tiiviisti suomalaisen pelaajayhteisön, tapahtumajärjestäjien sekä kaupallisten toimijoiden kanssa yhteistyössä. Rakettiliiga perusti keväällä 2020 Suomen ensimmäisen kilpailullisen liigan, Rakettiliiga PRO:n yhdessä kaupallisten toimijoiden kanssa. Lisäksi yhdistyksen resursseilla myös toteutettiin vuoden 2019 eSM-kilpailut yhteistyössä Insomnia LAN-tapahtuman kanssa.

 

 

Suomalaiset Rocket League tiimit

 

[edgtf_portfolio_list type=”gallery” number_of_columns=”” space_between_items=”normal” enable_image_shadow=”no” orderby=”date” order=”ASC” category=”rocket-league”]