Pelaaminen ja väliajat

Jokainen tietokonepelejä pelannut tietää, että jossain vaiheessa pelaamisesta katoaa se paras terä. Kyse ei ole väsymyksestä varsinaisesti, vaan itse pelaamisesta menee paras terä ja voitot kääntyvät tappioiksi. Tämä sama on nähtävissä myös e-urheilun ammattilaispiireissä, missä viime aikoina useista huipputiimeistä ovat pelaajat siirtyneet vapaalle – loppuun palaneina, tai ilmoittaen, että he tarvitsevat taukoa pelaamisesta. Kuuluisin tällainen pelaaja Suomessa on Jesse Vainikka, joka 26-vuotiaana siirtyi Dota2 pelin parista “eläkkeelle” voitettuaan periaatteessa kaiken, mitä lajissa voi voittaa ja samalla muutama miljoona euroa pankkitilillä. Entä sitten paljon mediatilaa saanut ex-ENCEläinen Aleksi Virolainen. Hänet penkitettiin viime vuonna ja kesti jonkin aikaa, ennenkuin Aleksi teki päätöksen ja siirtyi uuteen, juuri koostettuun OG tiimiin, joka koostuu eurooppalaisista pelaajista. Siirto oli oikeastaan looginen, sillä ENCE on ollut jo vuosia parasta, mitä Suomessa on saatavilla, mutta verrattuna OG organisaatioon, ENCE on kuin HJK vs PSG.

Millä tavalla voisit sitten parantaa omaa pelikuntoa?

Pelikunnon parantamiseen on muutama konsti, joita ei kannata väheksyä, varsinkaan jos oikeasti oma tähtäin on siellä aivan kärjessä. Voit olla ihan hyvä pelaaja kun pelataan alemmilla tasoilla, mutta ammattilaisympyröissä pitää olla valmis pelaamaan aina, ja parhaalla mahdollisella tasolla. Siksi pelaajan pitää huolehtia itsestään mahdollisimman hyvin. Mitä paremmassa organisaatiossa pelaat, sitä enemmän saat myös tukea, mutta ennen kuin pääset yhteenkään tiimiin mukaan, olet omillasi. Oletko esimerkiksi tutustunut CBD-öljyyn? Siitä voisi olla apua stressinhallintaan ja nukahtamisessa sekä rentoutumiseen. CBD- on tuotteena mielenkiintoinen, eräänlainen trendituote, klikkaa tästä lisätietoja varten. Mutta paljon on tehtävissä myös ennen mitään luontaistuotteiden nauttimista:

  • pelaa aikataulutetusti, eli laita kalenteriin koska treenaat ja koska pelaat, älä ylipelaa
  • nuku tarpeeksi, tarkoittaa että mene nukkuaan sopivaan aikaan ja laita se älypuhelin pois jo ajoissa äläkä tsekkaa sähköposteja tms juuri ennen sänkyyn menoa
  • syö tasaisesti aamusta iltaan, äläkä viimeisellä iltapalla enää tunge punaista lihaa kurkusta alas vaan anna kehosi jo asennoitua nukkumista varten
  • käy ulkona, liikkkumiseksi riittää jo se kävelylenkki – sekin antaa aivoillesi paljon hyvää ja nimenomaan taukoa pelaamisesta

Varsinkin jos olet pelannut jo useamman tunnin putkeen, kannattaa pitää tauko vaikka kävelemällä puoli tuntia ulkona. Se “resetoi” silmät ja antaa aivoille kunnollisen tauon. Pelatessa aivot saavat todella suuren määrän ärsykkeitä ja liika pelaaminen turruttaa huomiokyvyn. PIDÄ SIIS TAUKOJA ja pidä niitä oikein. Jos väsyttää ja päätät ottaa vaikka energiajuoman, huomio, että energiajuoma tai energiapatukka antaa energiabuustin noin kahdeksi tunniksi, jonka jälkeen väsynyt tulee takaisin kaksinkertaisena – opiskele siis muita tapoja ottaa lisäenergiaa, ja muista juoda vettä tai muita sokerittomia juomia tarpeeksi päivän aikana. Tavallisenakin päivänä tulisi juoda se kaksi litraa nesteitä!

Suomalaiset ammattilaiset tulessa

Syyskuussa kamppaillan jälleen, kun Maltan ESL Pro liigan kamppailut alkavat.16 joukkuetta ja mukana suomalainen ENCE sekä suomalaisvarusteiset OG ja GODSENT, millaiset ovat ENCEn mahdollisuudet Maltan turnauksessa? Miten enceläiset ovat ottaneet tauon, tuleeko ENCE entistä kovempana, miten Astralis nykytiimillä, ja miten BIG käsittelee nykytilanteensa, mielenkiintoinen syyskuu tulossa.

Tässä elokuussa olemme jo saaneet nauttia HAVU:n uuden kokoonpanon voittoisista otteista. Nyt HAVUlla jo viiden voiton putki, eikä yhtään ole pois koko joukkueelta, että ex-ENCE Sami xseveN Laasanen on noussut arvoonsa nyt uudessa joukkueessaan. Siinä missä ENCE taistelee ESL pro tasolla, HAVU on seuraavaksi tulessa FunSpark ULTI turnauksessa.

Syksyllä isoja turnauksia

Lokakuisiin turnauksiin tiedetään jo ainakin, että OG on mukana IEM New York 2020 Euroopan turnauksessa yhtenä kahdeksasta joukkueesta ja HAVU joulukuun FunSpark ULTI 2020 kahdeksan joukkueen 300 000 dollarin turnauksessa, jonka pitäisi näillä näkymin olla LAN-turnaus, katsotaan onnistuuko. Paikkana Kiina, ja voittajalle 200 000 dollaria, HAVUn lisäksi paikkansa ovat varmistaneet FURIA, forZe, Chaos ja TYLOO, joista siis Furia ja Tyloo ovat kutsuttuja ja muut karsintojen kautta. Vielä kolme paikkaa jaossa. Finaali muuten bo5!


Muuta pientä luettavaa

Pelit ja pelaaminen – Viihdettä, oppimista ja yhteisöllisyyttä

Pelit ja pelaaminen tarjoavat monipuolista viihdettä ja mahdollisuuden uppoutua erilaisiin virtuaalisiin maailmoihin. Samalla pelaaminen voi myös kehittää pelaajien ongelmanratkaisutaitoja, reaktiokykyä ja luovuutta. Pelaaminen yhdistää ihmisiä yhteisöiksi ja tarjoaa mahdollisuuden sosiaaliseen vuorovaikutukseen niin lähellä kuin kaukana. Se on paitsi viihdettä, myös oppimista ja yhteisöllisyyttä.

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Kulutusluotto – Joustava taloudellinen tuki tarpeisiisi

Tarvitsetko rahallista tukea suunnitelmiisi? Kulutusluotto tarjoaa joustavan vaihtoehdon. Voit hakea lainaa tarpeidesi mukaan, oli kyse sitten matkasta, kodin remontista tai uuden elektroniikan hankinnasta. Kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot mahdollistavat taloudellisen tilanteesi huomioimisen. Hae kulutusluottoa luotettavalta rahoitusyhtiöltä ja saa tarvitsemasi tuki elämäsi eri vaiheisiin.

Leave a Reply