Pelaamalla kiinni työelämään – Jyväskylän ammattikorkeakoulun Pelaten duuniin! -projekti ohjaa nuoria tunnistamaan omat vahvuutensa

Voisiko digi- ja kilpapelaaminen kehittää työelämävalmiuksia? Entä voiko omasta peliharrastuksesta tulla ammatti? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan maaliskuussa 2021 käynnistyneessä Pelaten duuniin! -projektissa.

Suomalaiset pelaavat enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja on arvioitu, että yli puolet pelaa aktiivisesti erilaisia digipelejä. Kilpailullinen pelaaminen kiinnostaa ja pelaamiseen, sekä siihen liittyviin sisältöihin, käytetyssä ajassa näkyykin nousua viime vuosien aikana. Samaan aikaan huolestuttavat kehityssuunnat, kuten yksinäisyys tai huoli tulevaisuudesta, nousevat vahvasti esiin nuoria ja nuoria aikuisia koskevissa tutkimuksissa. Tämä huomio on tehty myös Pelaten duuniin! –projektin ideointikyselyissä.

– Selvästi nousee esiin nuorten ja nuorten aikuisten yksinäisyys, ja etenkin koronan mukanaan tuomat haasteet. Pelaten duuniin! -projektin keskiössä ovatkin pelaamisen tarjoama yhteisöllisyys ja osallisuuden mahdollisuudet yhtenä vastauksena nuorten ja nuorten aikuisten kokemuksiin, Pelaten duuniin! -projektin projektipäällikkö Katja Kokkinen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta kertoo.

Myös työelämään liittyvät kysymykset ja oman alan tai työpaikan löytäminen mietityttävät nuoria. Pelaten duuniin! -projektissa tullaankin tarttumaan näihin teemoihin, kun työelämän ulkopuolella olevia nuoria ja nuoria aikuisia tuetaan pelivalmennuksen kautta tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja hyödyntämään niitä työllistymispoluissa, esimerkiksi e-urheilun ekosysteemissä.

– E-urheilun suosion kasvaessa myös työllistymisen mahdollisuudet pelialalla ovat entistä moninaisemmat. Työ voi olla esimerkiksi striimausta, valokuvausta, pelikehittämistä tai ihan konkreettista kilpapelaamista. Projektissa lähdetäänkin aivan uudelle maaperälle, kun tavoitteellista pelivalmennusta hyödynnetään oman osaamisen tunnistamisessa, yhteisöllisyyden vahvistamisessa ja työllistymisen edistämisessä, Jyväskylän ammattikorkeakoulun projektiasiantuntija Tuomas Rauhansalo avaa.

Ensimmäinen työelämävalmennusta sisältävä digi- ja kilpapelivalmennus työelämän ulkopuolella oleville nuorille ja nuorille aikuisille starttaa 14.9. Ilmoittautuminen on käynnissä 10.9. saakka:

https://www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/projektit/pelaten-duuniin/valmennukset/

Pelaten duuniin! on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun toteuttama hanke, joka toteutuu 1.3.2021 – 31.8.2023. Hankkeen toimintaan voi tutustua tarkemmin hankkeen verkkosivuilla osoitteessa www.jamk.fi/pelatenduuniin.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä. Teemme aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa ja toimimme laajassa kansainvälisessä verkostossa. Opiskelijoita meillä on 8 500 ja henkilöstöä noin 700. 

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences
Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Kulutusluotto – Joustava taloudellinen tuki tarpeisiisi

Tarvitsetko rahallista tukea suunnitelmiisi? Kulutusluotto tarjoaa joustavan vaihtoehdon. Voit hakea lainaa tarpeidesi mukaan, oli kyse sitten matkasta, kodin remontista tai uuden elektroniikan hankinnasta. Kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot mahdollistavat taloudellisen tilanteesi huomioimisen. Hae kulutusluottoa luotettavalta rahoitusyhtiöltä ja saa tarvitsemasi tuki elämäsi eri vaiheisiin.

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Leave a Reply