Nuorilta pelaajilta puuttuu tukijärjestelmä – ED hakee sponsoroitavakseen CS:GO-joukkueita

Jos sinulla on oma tiimi, mutta rahoituksen kanssa on ollut ongelmia – nyt Hartwall etsii kohteita – olisiko tässä teille sponsori?

Hartwallin energiajuomabrändi ED hakee SponsorED-sponsoriohjelmaansa 20 CS:GO-joukkuetta. Taloudellista ja valmennuksellista tukea tarjoava ohjelma haluaa kannustaa pelimaailman nuoria kykyjä pitkäjänteiseen harjoitteluun. Mukana joukkueita tukemassa ovat maailman menestynein esports-psykologi Mia Stellberg ja esports-valmentaja Toni ”toNppa” Luhtapuro.

Energiajuomabrändi ED lähtee sponsoroimaan amatööritasoisia esports-joukkueita. ED tarjoaa SponsorED-ohjelmassaan 20 sponsorisopimusta nuorten pelaajien CS:GO-joukkueille. Sopimukset on tarkoitettu joukkueille, jotka ovat valmiita sitoutumaan neljän kuukauden päämäärätietoiseen harjoitteluun suomalaisen esports-skenen päätapahtumaa Assemblyä varten.

Yksi sponsorisopimus sisältää 1 000 euroa taloudellista tukea, kaksi tapaamista maailman johtavan esports-urheilupsykologin Mia Stellbergin kanssa, valmentaja Toni ”toNppa” Luhtapuron suunnitteleman ammattitason harjoitteluohjelman, tiimihenkeä tukevat kustomoidut pelipaidat, ulkoista viestintää tukevat joukkuekuvat ja treeneihin energiajuomaa.

Suomessa pelaa harrastajatasolla paljon nuoria, joilla olisi mahdollisuus nousta taitojensa puolesta puoliammattilaisiksi, mutta heiltä puuttuu siihen tarvittava tuki. Esportsissa ei ole muiden urheilulajien kaltaista seuratoimintaa, joka tämän mahdollistaisi, joten halusimme kantaa kortemme kekoon suomalaisen peliurheilun puolesta ja tarjota sponsorisopimuksia nimenomaan uransa alkutaipaleella oleville joukkueille.

Brand manager Misme Halonen Hartwall

Energiajuomabrändit ovat erottamaton osa pelikulttuuria. Ne ovat tuttu näky eri korkean profiilin esports-tapahtumien ja -ammattilaisjoukkueiden sponsoreina. Ammattilaisuuteen vasta tähtäävillä joukkueilla sponsorit sen sijaan ovat harvinaisia, ja ensimmäisen oikean sponsorin saaminen on usein joukkueelle merkkihetki. Tehtävänä on myös varmistaa, että nuoret pelaajat eivät jää yksin mahdollisten ongelmiensa kanssa samalla voidaan vahvistaa elämänhallintataitoja myös pelimaailman ulkopuolella

Psyykkistä valmennusta kilpailutilanteisiin, yhteistyöhön ja elämänhallintaan

Esportsissa kilpailutilanteet ovat stressaavia ja nopeatempoisia. Ne vaativat pelaajilta saumatonta tiimityötä, hyviä kommunikaatiotaitoja ja paineensietokykyä. Kaikilla ei välttämättä ole kokemusta vastaavista tilanteista. Tähän joukkueet paneutuvat urheilupsykologi Mia Stellbergin kanssa.

Psyykkisellä valmennuksella tuetaan joukkueita pysymään yhdessä läpi tiiviin harjoituskauden, joka huipentuu kilpailutilanteeseen. Olen todella iloinen päästessäni tarjoamaan mentaalivalmennusta näille lahjakkaille nuorille. Tässä luodaan myös pohjaa tulevaisuudelle ja sille, että meillä Suomessa on jatkossa enemmän huipputason pelaajia.

urheilupsykologi Mia Stellberg iloitsee

Stellbergillä on paljon kokemusta myös eri esports-lajien joukkueiden mentaalivalmentamisesta, ja häntä pidetään esports-piireissä korkeassa arvossa. Hän on työskennellyt mm tanskalaisen Astralis-joukkueen kanssa heidän noustessa maailman parhaaksi joukkueeksi, ja ollut voittamassa The Internationalia OG:n kanssa.

Ammattilainen suunnittelee viikkotason harjoitusohjelman

SponsorED-joukkueet jatkavat harjoitteluaan omatoimisesti entiseen tapaansa. Sponsoriohjelman kautta he saavat kuitenkin neljäksi kuukaudeksi esports-valmentaja Toni ”toNppa” Luhtapuron suunnittelemat viikkotason harjoitusohjelma.

Luhtapuro on entinen CS:GO-ammattilaispelaaja, joka on valmennusurallaan valmentanut suomalaisia huippujoukkueita, kuten HAVUa ja Helsinki REDSiä. Tällä hetkellä hän toimii valmentajana AhlmanEdun esports-koulutuslinjalla. Harjoitusohjelman lisäksi hän koostaa joukkueille materiaalipaketin esports-ammattilaisuuden vaatimuksista, pelin opiskelusta ja ammattimaisesta toiminnasta.

Muistan vielä hyvin minkälaista tukea nuorempana pelaajana olisi kaivannut ja siksi onkin erityisen hienoa olla tässä mukana tukemassa pelaajia heidän pelaajauransa alussa. On tärkeää, että huipulle pyrkivät pelaajat tietävät, mitä ammattilaispelaajan elämältä odottaa ja osaavat asennoitua siihen sen vaatimalla tavalla.

Toni Luhtapuro

Haku sponsoroitavaksi aukeaa torstaina 14.4. ja jatkuu toukokuun alkuun 1.5. SponsorED-ohjelman omalle sivustolle. Hakea voivat kaikki CS:GO-joukkueet, joilla ei ole vielä merkittävää sponsorisopimusta ja jotka toimivat itsenäisinä joukkueina tai organisaation/seuran alaisina. Joukkueen jäsenien on asuttava Suomessa ja pelaajien on oltava täysi-ikäsiä.

Leave a Reply