Mitä ihmettä tapahtuu Suomen CS:GO rintamalla

Juuri muutama päivä sitten julkaisimme Suomen elektronisen urheilun liiton uuden SM CS:GO turnauksen aikataulut ja palkintopotit, sekä miten turnaukseen on mahdollista päästä. Tämä turnausmuoto on nostanut keskusteluja Twitterissäkin, joita olemme seuranneet mielenkiinnolla. Keskusteluissa on otettu kantaa mm. Liiton toimintaan liittyen SM-kisojen kehittämiseen sekä koko SEUL:n asemaa CS:GO pelin kehittämisessä Suomessa. SEUL ja ESML muodostavat virallisen e-urheilun Suomen mestaruusliigan, joka on nimeltään eSM-Liiga. CS:GO:n Mestaruussarja ja Divari käynnistyvät maaliskuussa 2022.

Elisan oma CS:GO liiga alkaa tammikuussa

Jos tuo SEUL:in liiga on SM-tason kilpailu, jossa pääpalkintona on jaossa 5000 euroa ja kokonaispotti on 18500 euroa, tuntuu se hieman alemmantason toiminnalta, kuin oikeat ammattilaispiirit. Ehkä todellakin Suomen CS:GO sisämarkkinat ovat vielä liian pienet todellisten ammattiorganisaatioiden tukemiseksi, mutta mitä teki Elisa? Elisa on julkaissut nimittäin oman CS:GO turneensa vastaavalla palkintopotilla kuin SEUL:in SM-kisat, mutta Elisa tarjoaa voittajille lisämahdollisuuden: Kaksi paikkaa 100 000 dollarin Elisa Invitational Spring 2022 -turnauksen Regional Swiss -vaiheeseen

Kumpi näistä on sitten joukkueille se kiinnostavampi – ja kun näiden kahden suomalaisen turnauksen viereen liitetään ne oikeeasti ammattilaisjoukkueita kiinnostavat turnaukset, niin miten osuvat aikataulut? Onko kukaan katsonut, miten näiden kahden turnauksen aikataulutukset osuvat kansainvälisiin kuvioihin, mitä CS:GO mahdollisesti olisi tarjoamassa myös suomalaisille joukkueille, vai käykö mahdollisesti jopa niin, että parhaat joukkueet eivät pelaa näitä kahta turnausta, tai valitsevat vain toisen?

Elisa Open on uusi Elisa Esportsin maakohtainen liigakonsepti, jossa paikalliset joukkueet kilpailevat yleisön suosiosta sekä paikoista kohti kansainvälisiä pelikenttiä. Liigan finalisteille on rahapalkinnon lisäksi luvassa paikka Elisa Esportsin kansainvälisessä turnaussarjassa.

Elisa Esports tekee paluun luomaan rakennetta suomalaisen e-urheilukentän tukemiseksi. Elisa Open Suomi tarjoaa suomalaisille CS:GO -joukkueille ja pelaajille rakenteellisen liigan, josta on suora tie kansainvälisiin turnauksiin. Elisa Esportsin ensi vuoden tavoite on uudelleenrakentaa Suomeen kilpailullisesti kovatasoinen sarja ja tarjota pelaajille kehityspolku kohti unelmia.

”otimainen kilpapelaamisen kenttä on aina ollut Elisalle tärkeä ja haluammekin rakentaa Suomeen sellaisen sarjan, joka tukee organisaatioita ja joukkueita pienistä suuriin. Tahdomme tarjota yhteisölle aidosti arvokasta urheilua, jonka parissa voi viihtyä hurraten omaa suosikkipelaajaa tai -joukkuetta kohti mestaruutta

kommentoi Elisa Esportsin toiminnasta vastaava Teemu Koski

Elisa Open Suomi tulee tarjoamaan vähintään kuusi ottelua viikossa suomalaisille CS:GO-faneille. Liigan aikana Elisa Esports tulee kertomaan entistä yksityiskohtaisemmin pelaajien tuntemuksia ja joukkueiden tarinoita. Elisa Esports pyrkii kehittämään lähetyksiään tuomalla niihin uudenlaisia teknisiä ratkaisuja parantaakseen katsojakokemusta. Kaikki Elisa Open Suomi -ottelut tullaan näkemään Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla.

Liigassa pelaa kahdeksan suomalaista joukkuetta. Nämä joukkueet koostuvat neljästä kovatasoisimmasta ja kiinnostavimmasta kutsujoukkueesta, sekä neljästä karsintavoittajasta. Turnauksen avoimet karsinnat pelataan 15. – 16.1. Esportal-pelialustalla. (Linkit karsintoihin lisätietoa -osion alla)

Elisa Open Suomi tullaan pelaamaan kokonaisuudessaan 22.1. – 27.2. Pelipäivät ajoittuvat viikonlopuille, ja liigan pudotuspelivaihe pelataan 25. – 27.2. Elisa Openissa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kerran Best-of-2 -ottelusarjassa, jonka perusteella pudotuspeleihin pääsee kuusi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta.


Elisa Open Suomi pähkinänkuoressa

 • Päivämäärät
  • Avoimet karsinnat 15. – 16.1.2022
  • Runkosarja 22.1 – 24.2.2022
  • Pudotuspelit 25. – 27.2.2022
 • Formaatti
  • Kaksi avointa karsintaa Esportal-alustalla
  • Kahdeksan joukkueen Best-of-2 Round Robin -runkosarja
  • Kuuden joukkueen Single Elimination -pudotuspelivaihe
 • Palkintopotti
  • 1. sija: 5 000€
  • 2. sija: 2 000€
  • 3-4. sijat: 1 000€
  • 5-6. sijat: 500€
  • Kaksi paikkaa 100 000 dollarin Elisa Invitational Spring 2022 -turnauksen Regional Swiss -vaiheeseen

Lisätietoa


Muuta luettavaa muualta:

Huawei Watch 3 Pro -älykellossa paljon ominaisuuksia

Huawei Watch 3 Pro -älykellolla voit käydä puheluita eSIM-teknologian avulla, ilman että tarvitsisit puhelintasi. Se käyttää puhelinliittymäsi numeroa, ja siinä on myös useita muita ominaisuuksia, kuten 100 urheilutilaa sisä- ja ulkotiloihin, monipuolinen terveysseuranta Huawei Health -sovelluksella, sekä langaton lataus.

Myydyimnät älypuhelimet ja älykellot vuonna 2022

Esimerkiksi DNA:n tammikuun myydyimpien laitteiden listat täyttyivät suomalaisten suosikkimalleista. 5G-laitteet jatkavat puhelinlistan hallintaa. DNA Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden hankinta on kiinnostanut hyvinvoinnista kiinnostuneita kuluttajia tammikuussa. Olisiko dna älykello sinulle sopiva?

Leave a Reply