League of Legends on muuttumassa 2025 mikäli on uskominen Riotin pomoihin

League of Legends vuonna 2023 on ollut myrskyisä vuosi. Vuoteen on mahtunut jännittäviä, mutta samalla haastavia uusien mestareiden julkaisuja, uusi ennätysmäinen Worlds-turnaus sekä lukuisia tasapainotuksia ja pelimuotojen esittelyjä vuoden mittaan.

Suosittu MOBA-peli on ollut enemmän keskustelun kohteena kuin koskaan aiemmin, oli kyseessä sitten positiiviset tai negatiiviset pohdinnat. Ensimmäisen vuotensa pelin johtajana toiminut Pu “Pupulasers” Liu on julkaissut avoimen kirjeen yhteisölle, jossa hän kertoo oppineensa paljon ensimmäisen vuotensa aikana yhden maailman suosituimman videopelin johdossa.

Visiot tulevaisuudesta

Ensinnäkin Pupulasers oli päättänyt, että yksi suurimmista oppimistaan asioista hänen tehtävässään oli pyrkimys parantamiseen. “Nykyiset suunnitelmat ovat pelkkää melua ilman pitkän aikavälin näkemystä”, hän sanoi. “Näkemystä ei voi toteuttaa ilman nykyhetken onnistumista.”

Hän viittasi myös haluunsa “tavoitella legendaarisia unelmia, pikemminkin kuin täydellistää sitä, mitä tiedämme”, mikä viittaa haluunsa olla pysähtymättä. Itsekehitys ja jatkuva kasvu ovat kannustavia ajatuksia. Tämä liittyy myös toiseen hänen mainitsemaansa kohtaan, jossa hän totesi: “Hauskuus ennen oikeudenmukaisuutta, muutos ennen inertiota, matka ennen määränpäätä.”

Matka ennen määränpäätä

Tämä voi tarkoittaa useita asioita. Se, että jokin toimii nyt, ei tarkoita, että se toimii aina. League voi olla tällä hetkellä menestyksekkäin ja suurin peli, mutta se ei saavuttanut tätä pistettä pysymällä paikallaan.

Tämä näkyy uusien mestareiden, kuten Milion ja Hwein, esittelyssä. Milioa kehuttiin julkaisun yhteydessä puhtaana paluuna aikaisempiin, yksinkertaisempiin tukimestareihin, joilla oli selkeämpi identiteetti. Milion voima pelissä ei tunnu ylityöltä ja se tuo peliin uusia mekaniikoita, jotka tarjoavat toisenlaisen tavan pelata League of Legendsia.

Toisaalta Hwei on Riots Gamesin kokeilu luoda toinen Apheliosin näköinen hahmo, samankaltaisessa ideassa kuin suosittu Dota 2 -hahmo Invoker. Luoessaan lähestymistapaa, joka kannustaa vaihtoehtoihin, se yrittää jälleen laajentaa rajoja siitä, mikä tekee pelistä hauskaa pelaajan valinnan kannalta. Tänä vuonna julkaistuihin muihin mestareihin kuuluvat Briar ja Naafiri.

Riotin lähestymistapa on “huolella”

Pupulasersin mukaan Riotin työntekijät “huolehtivat enemmän kuin pelaajat luulevat”. Hän myös myönsi, että “pelaajat välittävät enemmän kuin [Riot] voi kuvitella”. Tämä näkyy hänen mukaansa siinä, että “Riotin työntekijät ovat aitoja peloissaan pettää pelaajia”. Hän jatkoi, että tämä on sekä hyvä että huono asia, ja sitä vahvistaa sosiaalinen media.

Riotin menestys ja virheet korostuvat molemmat heidän fanien läsnäollessa sosiaalisessa mediassa. Jokainen muutos, niin hyvä kuin huono, pannaan suurennuslasin alle ja siitä tulee intensiivinen prosessi sekä pelin kehittäjille että faneille.

Pupulasersin päätössanat tästä aiheesta olivat, että “pelaajat haluavat tuntea itsensä nähdyiksi ja kuulluiksi. Riotin työntekijät haluavat tuntea olevansa arvostettuja ja kunnioitettuja.” Hän korosti myös, että osa heidän fanien huomioimisprosessiaan on vahvempi suuntaus “TUNTEISIIN”.

Kirjeessään hän puhui siitä, miten “kuinka taitava tai äreä tahansa, kaikki rakastavat yllättyä ja ilahtua”. Lisäksi hän puhui heidän tulevaisuuden suunnitelmiensa painopisteistä, toteamalla, että “logiikka on toissijaista viskeraalisille tunteille”. Pelaajat tuntevat pelissä olevan tärkein asia.

Lupaavia vuosia edessä

Ensimmäisen avoimen kirjeensä lopuksi Pupulasers päätti puheensa lupaukseen tulevasta sisällöstä. “Vuonna 2024 on jotain jokaiselle. Vuonna 2025 League muuttuu ikuisesti.” Äärimmäisen lupaava näkymä harkittavaksi.

Peli, joka on 15 vuotta vanha (vanhempi kuin jotkut heidän mestarinsa), jatkaa kehittymistä ja kasvamista intohimoisen yhteisön kanssa.

Leave a Reply