emea masters

League of Legends EMEA Masters tekee paluun

Vuonna 2024 EMEA Masters tekee paluun jännittävin kilpailullisin päivityksin, joten merkatkaa päivämäärät kalenteriinne! Kilpailumuodon muutokset EMEA Masters -tapahtumassa eivät ole vain kilpailuympäristön ravistelua, vaan ne on suunniteltu tuomaan lisää kilpailullisuutta ja jännitystä faneille ja pelaajille.

Vuonna 2023 esittelimme kaksi uutta EMEA:n alueellista liigaa (ERL) ekosysteemiin paremmin edustamaan EMEA-aluetta. Olemme nähneet, kuinka joitakin uskomattomia pelaajia on käyttänyt ERL:ää ja EMEA Masters -infrastruktuuria siirtyäkseen LEC:iin, ja muutamat ovat jopa päässeet äskettäin pidettyihin 2024 LEC Winter Split -finaaleihin! Tänä vuonna pyrimme varmistamaan, että jokaisella tiimillä ja pelaajalla, joka taistelee huomion keskipisteestä, on mahdollisuus loistaa. Toimme myös EMEA Mastersin kesäfinaalit päälavalle 2023 LEC-kauden finaalikiertueellamme, ja olemme iloisia voidessamme paljastaa, että tänä vuonna kaksi EMEA Masters -finalistiamme kilpailee 2024 LEC-kauden finaalissa Münchenissä!

Kevätkausi

Kevätkauden 2024 osalta se pidetään hyvin samanlaisessa kilpailumuodossa. Valitettavasti meillä on vain kahden viikon ikkuna kilpailukalenterissa EMEA Mastersin kevätkauden aikana kokonaiskalenterin rajoitusten vuoksi, mikä ei ole sopiva kunnolla accommodoida turnausta niin kuin vuonna 2023. Korjataksemme tämän, lisäämme rinnakkaisotteluiden määrää, mutta kokonaisotteluiden määrä pysyy samana.

Vuonna 2024 jatkamme kolmivaiheisella lähestymistavalla, jossa 28 joukkuetta kilpailee kahden viikon ajan – alkaen 15. huhtikuuta ja päättyen 28. huhtikuuta. Ystävällisenä muistutuksena tässä on muoto kevätkaudelle:

• Play-in: 16 joukkuetta, jaettu neljään ryhmään à neljä joukkuetta. Paras-yhdestä, kaksois round-robin -muoto. Kunkin ryhmän kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. • Play-in (Pudotuspelit): 8 joukkuetta kilpailee paras-kolmesta -sarjassa. Neljä parasta joukkuetta etenee lohkovaiheeseen. • Lohkovaihe: 16 joukkuetta, jaettu neljään ryhmään à neljä joukkuetta. Paras-yhdestä, kaksois round-robin -muoto. Kunkin ryhmän kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. • Pudotuspelit: 8 joukkuetta kilpailee paras-viidestä, yksittäisessä eliminointikaaviossa.

Kesäkausi

Kesäkauden 2024 EMEA Mastersille olemme tehneet muutoksia. Ensinnäkin, se nyt pidetään kolmessa vaiheessa: Viimeinen mahdollisuus karsinnat (LCQ), Lohkovaihe ja Pudotuspelit. Näet myös yhteensä 38 eri joukkuetta kilpailemassa koko turnauksen ajan – joten parempi kiinnittää turvavyö!

Viimeinen mahdollisuus karsinnat

LCQ-vaiheessa 24 joukkuetta kilpailee lipusta Lohkovaiheeseen – yhdestä kolmeen joukkuetta kilpailee per alue. Jaamme lisätietoja 2024 EMEA Mastersin kesäkauden avaustapahtuman muodosta tulevina kuukausina, joten pysykää kuulolla!

Lohkovaihe

Lohkovaihe koostuu 16 joukkueesta, joista 13 on automaattisesti kvalifioituneet – ollessaan kunkin vastaavan ERL:n kesäfinaalin voittajia. Loput kolme joukkuetta kvalifioituvat LCQ:n kautta. Neljä ryhmää neljästä joukkueesta taistelevat voitosta paras-kolmesta, GSL-formaatissa. Joukkueet määritetään heidän vastaaviin ryhmiinsä arvonnan kautta. Lyhyesti GSL:stä, jos voitat kahdesti, etenet seuraavaan vaiheeseen – joten paine on päällä! Joukkueilla on yhteensä kolme mahdollisuutta nousta ryhmästään. Kunkin neljän ryhmän kaksi parasta joukkuetta etenee sitten pudotuspeleihin.

Pudotuspelit

Pudotuspeleissä turnauksen kahdeksan parasta joukkuetta taistelevat kynsin hampain kruunusta. Formaatti on kaksoiseliminointikaavio, jossa lohkovaiheen ensimmäiset siemenet sijoitetaan ylempään kaavioon, ja toiset siemenet etenevät alempaan kaavioon. Kaikki ottelut ovat paras-kolmesta lukuun ottamatta alakaavion finaaleja ja suuria finaaleja, jotka molemmat ovat paras-viidestä – mahdollistaen joukkueille kamppailla keskenään pokaalista!

Kuten 2023 EMEA Mastersissa, myös tämän vuoden kesäfinaalit pidetään suurella näyttämöllä 2024 LEC Roadshow’n aikana. Kaksi finalistia kilpailee yleisön edessä mestaruustittelistä. Ilmoitamme lisätietoja finaaliviikonlopusta myöhemmin tänä vuonna, joten varmista pysyä kuulolla!

We can’t wait to see the teams compete, and are hyped for the action to kick off soon! The EMEA Masters Spring Split will commence on April 15, 2024, so be sure to follow us on X (formerly Twitter) and Twitch to make sure you don’t miss out on any of the action!

Leave a Reply