Joona “Serral” Sotala Puolassa

ENCE:n suomalainen Joona Sotala on maailmankuulu StarCraft II pelaaja, joka osallistuu nyt tänä viikonloppuna IEM Katowicen Starcraft II turnaukseen. Katowicen voittajalle on luvassa 150 800 dollaria ja kakkosellekin vielä 65 800 dollaria. Ryhmävaiheessa Joona eli Serral otti 4 voittoa eli 800 dollaria perusrahaa.

Hän voitti karsinnoissa venäläisen Vanyan 2-1, USA:n Neebin 2-0 sekä Korean Curen 3-2. Perjantain otteluissa Serral otti selvät 2-0 voitot saksalaisesta Lambosta, korealaisista sOs ja Curesta, hävisi 0-2 korealaiselle Hurricanelle mutta päätti perjantain voittoon TY:stä 2-0.

Semifinaalissa Serral kohtaa sunnuntaina Zestin ja ottelun voittaja kohtaa finaalissa voittajan korealaistakaksikosta Rogue/Maru. Zest oli B lohkon kakkonen neljälle voitolla ja yhdellä tappiolla. Zestin oikea nimi on Joo Sung-wook ja hän pelaa RYE Gamingin joukkueessa ja on siis kotoisen Etelä-Koreasta. Zest on urallaan ehtinyt voittaa vajaat 500 000 dollaira ja pelasi ensimmäisen virallisen StarCraft II pelinstä 2011 Proleague Season 2:ssa jossa otti 5 voittoa ja neljä tappiota.

Serral lähtee sunnuntain otteluun ennakkosuosikkina

Serrall eli Joona aloitti ammattilaispelinsä kansainvälisellä tasolla Kööpenhaminen peleissä 2012. Joona on ehtinyt ansaita pelaamalla reilut 800 000 dollaria. Joona eli Serrall on ainoa pelaaja Nerchion lisäksi joka selviytyi vuona 2017 WSC Circuit Events peleihin Euroopasta. Hän on myös AINOA joka on voittanut kaikki ESC Circuit turnaukset yhtenä vuonna: 2018. Hän ja Neeb ovat ainoat pelaajat Korean ulkopuolelta, jotka ovat voittaneet Triple Crownin ja hän on ainoa joka on ei korealaisena voittanut sen kahdesti. Hän on ainoana ei korealaisena voittanut WCS Global Finals eli MM-tittelin, vuonna 2018. 2019 on hävisi MM-tittelin Reynorille 2-3 mutta otti revanssin heti marraskuussa voittamalla Reynorin 5-3 HomeStory Cup XX:ssa.

Tämän hetken rankingissa Serral on ykkönen ja Zest Korean listan 16. Toisen välierän Rogue on listal 6. ja Maru on lista nelonen, joten sieltä on tulossa kova pelaaja finaaliin, mutta Serralin on voitettava Zest vielä välierässä ennen finaalia. Zest on parhammillaan päässyt sijoille 6-9 ja oli vuosi sitten Katowicessä mm. juuri yhdeksäs.

Ps. Serralin paras voittoputki on peräti 21 voittoa!

Leave a Reply