Mainosta meillä

Into the Breach nollasi suomalaisten odottamat juhlat

Assembly Summer 2022 oli suomalaisittain odotettu tapahtuma monellakin eri mittarilla mitattuna. Meidän kannaltamme niistä suurin ja tärkein oli uusien HAVU ja JANO CS:GO rostereiden ilmaantuminen LAN-turnaukseen ja totta kai voittajasuosikkeina suomalaisin silmin katsottuna. Pieni ja huono sivumaku jäi siitä, että Suomen ykkösorganisaatio ENCE ei tällä hetkellä saa edes kokonaista joukkuetta kasaan, kuin akatemia tasolle.

Moni odotti Assemblyn finaaliin Aleksi “allu” Jallin kokoamaan JANO Esports tiimiä ja uutta HAVUA, mutta kuinkas kävikään ja samalla kun odotamme mielenkiinnolla näiden joukkueiden saavan tiimipelin kuntoon, odotamme myös jossain vaiheessa tietoa siitä, kuka tai ketkä ovat JANO Esports organisaation rahoittajat. Parin tuhannen euron liikevaihdollinen AHJO Esports ei omaa rahkeita nykyisen tiimin palkkaamiseen ja onhan organisaatio jo kertonutkin, että taustalle on tullut yksityisiä sijoittajia. Tarkoittaako se sitten ketä?

Into the Breach

Odotuksissa oli siis kovaa suomalaisten CS:GO vääntöä, mutta niinhän siinä kävi, että naapurimaasta Ruotsista oli sitten kutsuttu turnaukseen kirittäjä, joka vesitti suomalaisten “kesäunelman”. Ruotsalaistähti drakenin eli William “Draken” Sundinin vetämä brittiorganisaatio Into the Breach eli ITB voitti ensin välierässä JANO:n suoraan 2-0, ja vielä finaalissa HAVU:n kartoin 2-1. HAVU laittoi kyllä hyvin kampoihin, mutta kolmas kartta Inferno näytti tällä kertaa, ettei HAVU ole vielä valmis edes HLTV sijaluvun 83 tiimin voittajaksi, mutta tästä on hyvä lähteä eteenpäin ja pitkästä aikaa meilläkin on seurattavaa CS:GO rintamalla.

Toisaalta myös sivusilmällä seuraamme Suomen suurimman organisaation eli ENCE:n edesottamuksia, joka tällä hetkellä kamppailee uuden toimivamman rosterin rakentamiseksi. ENCE nimittäin penkitti juuri Olek ”⁠hades⁠” Miskiewiczin, joka ei ole pystynyt pelaamaan sillä tasolla, millä ENCE hänen odotti pelaavan. ENCE on kuitenkin asettanut tavoitteet olla sielä TOP-10 porukoissa CS:GO pelien parissa ja on tätä kirjoitettaessa HLTV:n listoilla neljäntenä, mutta ENCE ei enää olekaan suomalainen joukkue, ainoastaan suomalainen organisaatio.

Seuraatko NHL, SIM-racing, Valorant pelejä?

Seuraatko näitä pelejä, nimenomaan suomalaisia joukkueita? Olisitko kiinnostunut tulemaan tiimiimme kirjoittamaan näiden pelien uutisia? Ota yhteyttä ja katsotaan, mitä voisimme kehitellä.

Esimerkiksi HAVU aloitti nyt kesäkuussa on SIM-Racing projektinsa.

– Tavoitteenamme on lisätä Sim Racingin kiinnostusta gaming-, autourheilu- ja sponsoripuolelle ja tulla mukaan Sim racing -yhteisöön sekä oppia lisää parhaista tavoista tukea koko lajia myös kilpailullisesti, HAVUn toimitusjohtaja Lasse Salminen kommentoi organisaation tiedotteessa.

Other Articles

Leave a Reply