SuomieSports.fi

Esports: Mitä sinun on tiedettävä ja miten pääset alkuun

Sinun ei tarvitse olla ammattimainen pelaaja päästäksesi töihin esportsin pariin. Millaisia työmahdollisuuksia tämä mielenkiintoinen urheilun osa-alue sitten pitää sisällään? Esports on jatkuvasti kasvava markkina, joka tarjoaa ihmisille useita toteuttamiskelpoisia uravaihtoehtoja. Kaikki näistä uravaihtoehdoista ei suinkaan tosin vielä ole kaikkien tiedossa. Jotkut uskovat edelleen, että videopelien pelaaminen on ajanhukkaa ja että ne eivät ole rakentavaa tai arvokasta ajanvietettä. Esports tarjoaa kuitenkin peleistä kiinnostuneilla työnhakijoille todellisia mahdollisuuksia. Uusia työpaikkoja on tarjolla sekä uusille tulokkaille että kokeneille konkareille.

Millaisia ​​työpaikkoja on sitten olemassa? Esportissa on monia erilaisia ​​rooleja, joista osa on enemmän käytännönläheisiä kuin toiset. Useammat yritykset avaavat esport-osastoja tai lisäävät rooleja, jotka tapahtuvat etätyönä. Erilaisia rooleja esportin piirissä on paljon: muun muassa ammattipelaaja, isäntä, valmentaja, analyytikko, toimittaja, sisällöntuottaja, markkinoinnin johtaja, tuotepäällikkö, myyntipäällikkö, järjestelmänvalvoja, esimies, sosiaalisen median johtaja, tuotantomiehistö, tapahtumapäällikkö, agentti, kirjanpitävä, kehittäjä, tai vaikkapa kustantaja ovat kaikki varsin varteenotettavia uravaihtoehtoja esportista kiinnostuneille. 

Näin pääset alkuun

Kuinka sitten voit aloittaa urasi esportin parissa? Tähän on monia erilaisia tapoja. Hyvä uutinen on, että esportsissa on enemmän työpaikkoja kuin koskaan ennen, mikä tarkoittaa, että työpaikan saaminen on nykyään varsin helppoa.  Työ vaatii yleensä paljon kovaa työtä ja omistautumista, ja se voi olla melko kilpailukykyistäkin, joten sinun kannattaisikin aina varmistaa, että esports on oikea intohimosi ja että sinulla on tarpeeksi motivaatiota ja aikaa uraasi panostamiseen.

Voisit esimerkiksi tehdä työharjoittelun alaan erikoistuneessa firmassa. Ota yhteyttä organisaatioihin, turnaustarjoajiin, lähetystoiminnan harjoittajiin ja muihin yrityksiin, jotka sponsoroivat tai ovat mukana esportissa jollakin tavalla. Yritä ottaa yhteyttä esimieheen tai henkilöön, jonka kanssa haluat työskennellä. Mitä suurempi yritys on kyseessä, sitä todennäköisemmin tarvitset jonkin verran työkokemusta. Tämä tarkoittaa, että pienemmälle organisaatiolle hakemisessa on etunsa, varsinkin jos etsit käytännönläheisempää roolia.

Arvokkaan työkokemuksen saaminen edellyttää jonkin verran onnea, joten yritä ottaa yhteyttä arvostettuihin yrityksiin ja ystävällisiin henkilöihin, jotka haluavat oikeasti antaa sinulle realistisen idean esportista  ja auttaa sinua kehittämään taitojasi. Suosittelemme kahden tai kolmen työharjoittelun tekemistä eri alueilla, jotta voisit tehdä päätöksen siitä, mitä haluat tehdä.

Kokeile eri asioita

Joskus voit joutua tekemään työharjoittelun pienelläkin palkalla ja voi olla, että tarvitset ekstratuloja sen toteuttamiseksi. Kryptovaluuttamarkkinat ovatkin varsin helppo keino ansaita rahaa samalla, kun keskityt omiin juttuihisi ja teet sijoituksia silloin, kun sinusta siltä tuntuu. Voit tehdä sijoituksia esimerkiksi pitkän työpäivän jälkeen tai viikonloppuisin, ja jos onni käy, voit myös ansaita rahaa.

Jos sinulla on työkokemusta ja sinulle ei anneta paljon tehtäviä, miksi et kysyisi kysymyksiä, ilmaisisi innostusta ja ehdottaisi mitä voit tehdä? Hyvän vaikutelman tekeminen ei voi mennä pitkälle ja koskaan et tiedä, millaiset yhteydet työnantajalla on tai mitkä ovet voivat avautua tulevaisuudessa hyvin menneen työharjoittelun jälkeen.

Monipuolisuudella on etuja, mutta keskittyminen ja erikoistuminen yhteen alueeseen voi viedä paljon energiaa ja aikaa. Lue yllä oleva lista eri rooleista ja yritä löytää ala, joka kiinnostaa sinua eniten. Jos sinulla on hyvät viestintä-, kirjoitus- ja sosiaalisen median taidot, voit esimerkiksi keskittyä journalismiin ja markkinointiin. Onnea työnhakuun!

Leave a Reply