Esports kasvaa Suomessa ennätysvauhtia – KOVA ja YTK-Yhdistys haluavat purkaa uusien hittiammattien mystiikkaa

Saako työkseen leikkiä ja voiko pelaamalla elättää perhettä?

Ammatit ja työelämä muuttuvat jatkuvasti. Toisen silmissä hömpötys voi olla toiselle leipätyö. KOVA Esports ja YTK-Yhdistys avaavat vuoden 2021 aikana yhdessä, mitä tarkoittaa, kun ammattina on esports, pelaaminen ja striimaaminen.

Tutkimusyritys Insiderin katsauksen mukaan e-urheilun globaali arvo ohittaa 1,5 miljardin rajapyykin vuonna 2023. Ala kasvaa myös Suomessa ennätysvauhtia, ja yhä useampi elättää itsensä työskentelemällä e-urheilun parissa.

Tarvitsemme lisää keskustelua siitä, millaista työtä ja ammatteja ala luo. Ammattimaiseen pelaamiseen ja striimaamiseen liitetään usein tarpeetonta mystiikkaa. Uskon, että voimme Suomessa näyttää tietä alan käytännöille etenkin vastuullisuuden näkökulmasta

e-urheiluorganisaatio KOVAn kumppanuuspäällikkö Matti Orava.

KOVAn ja YTK-Yhdistyksen nyt käynnistyvä yhteistyö vie katsojan ammattipelaajan ja -striimaajan työn kulissien taakse. Vuoden mittaisen yhteistyön aikana seurataan kahden alan edustajan, CS:GO-pelaaja Lauri “Pietola” Hietalan ja striimaaja Teemu “Spamned” Rissasen elämää ja tutustutaan tarkemmin siihen, mitä he oikeasti tekevät työkseen.

Alaan kohdistetaan valtavia odotuksia tällä hetkellä globaalisti. Tarvitsemme lisää keskustelua siitä, millaista työtä ja ammatteja ala luo siitä syystä, että ammattimaiseen pelaamiseen ja striimaamiseen liitetään usein tarpeetonta mystiikkaa

Hittiammattien ohella ala luo tällä hetkellä työtä myös monille eri alojen osaajille. Esportsin parissa työskentelee yhä suurempi määrä esimerkiksi käsikirjoittajia, ohjaajia ja kuvaajia. Mitä merkittävämmäksi ala kasvaa, sitä tärkeämpää on, että ymmärrämme miten ala toimii. Uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus näyttää suuntaa esimerkiksi vastuullisuuden näkökulmasta.

YTK-Yhdistyksen johtaja Ilona Kangas korostaa yhteiskunnallisen keskustelun merkitystä osana tulevaisuuden työelämän luomista.

Meille on tärkeää olla mukana luomassa tämän päivän nuorille yhä parempaa työelämää. Esports on alana uusi ja tuntematon, ja toivon, että voimme omalta osaltamme purkaa siihen liittyviä myyttejä sekä tuoda esiin sitä, millaista alan työ on. Uskon, että tätä kautta voimme kehittää myös alaa eteenpäin.

Yhteistyö nopeina faktoina:

Yhteistyö sisältää dokumenttisarjan sekä viikottaisia nostoja sosiaalisessa mediassa. Projektia voi seurata osoitteessa www.ammattinaesport.fi sekä KOVAn sosiaalisen median kanavissa.

Yhteistyö on käynnissä vuoden 2021 ajan.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Ruokakauppa netissä – tilaa helposti kotiinkuljetuksella

Ruokakauppa netissä säästää aikaa ja vaivaa tekemällä ostokset kätevästi verkossa. Valitse laajasta valikoimasta juuri sinulle sopivat tuotteet ja tilaa ne kotiinkuljetuksella. Voit tehdä ostokset milloin tahansa, missä tahansa, ilman että tarvitset lähteä kauppaan.

Sosiaalisen median merkitys kasvaa jatkuvasti

Sosiaalinen media on nykypäivänä yhä tärkeämpi osa ihmisten elämää ja sen merkitys kasvaa jatkuvasti. Sosiaalisessa mediassa käydään vuorovaikutusta ystävien, perheen ja yritysten kanssa sekä jaetaan tietoa ja kokemuksia. Yrityksille sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa laajan yleisön ja luoda asiakassuhteita.

Comments (1)

  1. Jännä tuo esports maailma. Olen hieman päässyt kurkistamaan alaan veljenpoikani kautta täällä Kuopiossa. Hän haaveilee tulevaisuudessa tekevänsä hommaa ihan ammatikseen. Hienoa, kuinka striimaaminen on mahdollistanut sen, että nuoret ympäri maailman voivat pelata yhdessä.

Leave a Reply