Image Alt

SuomieSports.fi

Ensikertaa League of Legends pelin kimpussa

Suomiesports.fi ei ole vain CS:GO tai Valorant sivusto, vaan me pyrimme kattamaan mahdollisimman laajalti niitä mahdollisuuksia, mitä suomalaisille pelaajille, tiimeille ja organisaatioille voi olla tarjolla kilpapelaamisen parissa. Yksi meille vähemmän tutuista peleistä oli pitkään League of Legends, ja pitihän sivustomme päätoimittajan lähteä pelin pariin sen uuden mobiiliversion kautta. Testissämme on siis League of Legends: Wild Rift.

Mitä peli vaatii, miten siihen pääsee ”sisälle”, ja onko peli kuinka vaikea?

Asennus ja aloittaminen

Asensimme pelin vaivatta uudehkolle Samsung puhelimelle ja kirjauduimme sisään käyttäen tarjottu mahdollisuutta yhdistää kirjautuminen Facebook kirjautumiseen. HUOM! Meillä ei ole tarkoitus pelata tätä peliä kilpailumielessä, mutta oppimismielessä. Pelaamisen ja oppimisen tarkoitus on jatkossa pystyä keskustelemaan tästäkin pelistä hieman paremmin kuin ilman pelaamista.

Heti alussa tuli selväksi, että tähän peliin kenties kannattaisi tutustua etukäteen. Pelissä on yli 40 erilaista pelihahmoa, jotka tulevat pelaajalle vähitellen valittaviksi sitä mukaan, kun pelaaja itse kehittyy pelissä. Jokaisella hahmolla on omat erikoisosaamisensa, ja siksi pelin sisäisiin hienouksiin pääsemiseksi on suositeltavaa opetella, mikä näiden hahmojen ero on ja mihin mikäkin niistä on tarkoitettu.

Pelin hahmot ovat nimittäin jaoteltu kuuteen ryhmään, ja jos pelitiimissä on viisi jäsentä, antaa se jo ajatusta, miten tiimi pitäisi koota – siten, että tiimissä on hyvä valikoima kaikkia rooleja, jotka tukevat toisiaan yhteisessä tehtävässä.

Pelitestaajana ohitin tämän kohdan ja aivan satunnaisesti lähdin kokeilemaan eri hahmoja ja klikkailemaan pelin eri mahdollisuuksia, itse pelissäkin. Nyt muutaman kerran pelanneena voin kertoa päässeeni vähän jyvälle pelissä, ja samalla ymmärtäväni, miksi peli kiehtoo toisia pelaajia, ja toiset eivät voisi kiinnostua vähääkään.

Pelin tavoite

Pelin tavoite on varsin yksinkertainen: Pelissä on kolme pääväylää kohti vastustajan tukikohtaa. On oma väylänsä ns. marksman ja support rooleille (duo), keskikaista taikureille, velhoille ja vastaaville ja kolmas kaista sitten koville luille ns. solo-väylällä.

Mutta ei kaikki ole näin helppoa. Väylien lisäksi keskellä on ns. viidakko alue, jossa voi taistella kaikenlaisia hirviöitä vastaan ja voittaa omalle joukkueelle lisäoptioita, voimaa ja energiaa – aseita vihollisen voitolle.

Matkalla kohti vihollisen tukikohtaa pitää tuhota vihollisen vartiotorneja kuin shakin pelinappuloita, jotta tie kohti vastustajan tukikohtaa aukeaa.

Se joukkue, joka tuhoaa vastustajan päätukikohdan ensin, on voittaja.

Hahmon valinta ja oma opettelu

Kuten sanottua, jokainen hahmo omaa omat erikoiset tapansa ja taisteluvaihtoehdot, siksi pelissä menee aikansa, ennen kuin oma suosikkihahmo näiden yli 40 hahmon joukosta löytyy. Varsinkin kun kaikki hahmot eivät ole heti saatavilla, vaan pelaamalla otteluita, uudet hahmot tulevat valittaviksi. Hahmon valintaan riippuu myös oma pelityyli, haluaako enemmän olla yksinään vai tehdä töitä tiimin kanssa. Varsinkin jos aikoo pidemmälle tässä pelissä, kannattaa kokeilla kaikkia hahmoja ja niiden ominaisuuksia löytääkseen ne omat suosikkinsa. Jokaisella kierroksella on pelissä kuitenkin vain yksi sama hahmo, ja vastustajajoukkue valitsee omat hahmonsa samoista valikoista, voi siis hyvinkin käydä, että oma suosikkisi ei ole aina saatavilla, ja siksi suosikkeja tulee olemaan useampi.

Jokaisella hahmolla on erilaisia ominaisuuksia, joista joku ominaisuus on alusta alkaen ja parhaat ja voimakkaimmat ominaisuudet tulevat saataville vasta pelin kulkiessa eteenpäin. Mitä enemmän pelaat samalla hahmolla ja voitat vastustajia, sitä paremmaksi hahmo tulee ja saa paremmat lähtöarvot ja voimakkaammat taisteluvälineet = siksi pelatessa pelaatkin aina saman tasoisia pelaajia vastaan. Hahmon valintaan vaikuttaa esimerkiksi se, oletko halukas etenemään etulinjassa kohti vastustajaa, vai oletko enemmän tukeva pelaaja?

Me olemme vasta alussa pelin testaamisessa ja pelaamme pari ottelua päivässä, mutta taustalla oleva WoW historia auttaa pelin ymmärtämisessä ja kenties jonain päivänä voimme kertoa, että League of Legends: Wild Rift pelissä löytyä suomiesports pelaaja oikeasti osaa pelata tätä peliä.

Leave a Reply