a

Lorem ipsum dolor sit amet, elit eget consectetuer adipiscing aenean dolor

EDivarin CS:GO-harrasteliiga

Huhtikuussa 2021 perustettu EDivari on CS:GO-harrasteliiga, johon kaikki pelaamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tarkoituksena on mahdollistaa kilpailullinen harrastustoiminta kaikentasoisille pelaajille. Kesällä pelattu pilottikausi oli menestys, mukana oli 7 joukkuetta ja palaute oli erittäin positiivista.

Tähtäin onkin jo tiukasti tulevaisuudessa ja nyt etsitään mukaan lisää joukkueita syksyllä alkavalle viralliselle 1. kaudelle.

Mistä kaikki alkoi?

Kahdeksan pelaajan porukka oli pelannut pari vuotta tiiviisti yhdessä, hauskaa pitäen ja osaamistaan kehittäen. Kevään kynnyksellä heräsi kiinnostus pelata muita joukkueita vastaan. Idea EDivariin lähti siitä, kun perustajat eivät löytäneet sopivaa CS:GO-liigaa, johon ilmoittautua mukaan.

EDivarille saatiin nopeasti pystyyn Discord-palvelin, Twitter-tili, omat webbisivut ja Twitch-kanava, jolla pelejä striimataan selostuksen kanssa. Liigan pelialustaksi valikoitui Challengermode. Pienellä mainostuksella eri Discord-palvelimilla saatiin tarvittavat joukkueet nopeasti kasaan ja pilottikausi oli valmis alkamaan.

  • Tärkein asia liigassa on se, että joukkueen ei tarvitse olla “vakava” tai virallinen liittyäkseen mukaan, joukkue voi olla esimerkiksi vain kaveriporukka, kertoo yksi perustajista, Jayce

EDivarin ydin onkin siinä, että kaikki joukkueet, kaveriporukoista tavoitteellisemmin yhdessä pelaaviin joukkueisiin, ovat tervetulleita mukaan. Liigan kausi ei ole nopeasti pelattava turnaus, vaan useamman kuukauden kestävä sarja, jossa otteluita pelataan viikoittain. Pilottikaudella joukkueet pelasivat ensin runkosarjan, joista neljä parasta eteni pudotuspeleihin. Kausi huipentui heinäkuun alussa finaaliin ja pronssiotteluun.

Keitä taustalla?

EDivaria on viety eteenpäin talkoohengessä vapaaehtoisvoimin. EDivarin ry:n perustajajäsenet ovat Pottu eSport -joukkueen pelaajia, mutta toimintaan on jo saatu mukaan lisää auttavia käsiä esimerkiksi otteluiden striimaamiseen ja selostukseen.

Tulevaisuuden tavoitteet

Tulevaisuudessa EDivari haluaa kehittyä useita sarjoja pyörittäväksi, sukupolvia yhdistäväksi toimijaksi elektronista urheilua harrastavien keskuudessa. Tavoitteena on mahdollistaa kannustava ympäristö kaikille pelaajille taitotasosta ja pelistä riippumatta.

Haluamme toimia negatiivista internet-yhteisöä vastaan ja olla esimerkkinä eri sukupolville. Tulevaisuudessa EDivari järjestää pitkin vuotta isoja turnauksia ja jännittäviä runkosarjoja, joissa jokainen pelaaja tuntee kuuluvansa joukkoon.

Haluamme kehittää nykyistä CS:GO -sarjaa kattamaan useita divisioonia tavanomaisen joukkueurheilun tapaan ja järjestää yhä isompia turnauksia yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on laajentaa toimintaa myös muihin peleihin.

Esimerkillä olemme mukana ohjaamassa yhteisöä toimimaan yhdessä yhteisen hyvän edistämiseksi ja e-urheilun arkipäiväistämiseksi.

Kiinnostuitko?

Liity rohkeasti Discord-palvelimellemme, niin pysyt kartalla, mitä EDivarissa tapahtuu. Sähköpostilla meidät tavoittaa osoitteesta info@edivari.org.

Leave a Reply