Mainosta meillä

E-urheilu ja naiset

Suomessakin on puhuttu paljon naisten ja tyttöjen kohtelusta e-urheilu piireissä. Miesvaltainen ala ei pidä naispelaajia oikeastaan mihinkään kykenevinä, eikä naisille anneta paljon mahdollisuuksia päästä ammattilaistasolle. Naisjoukkueita tulee esille aina siellä täällä, mutta kokonaisuudessaan naiset ovat yhä vielä 2020-luvun alussa e-urheilussa selvästi huonommissa lähtökohdissa kuin mies pelaajat.

Englannissa on nyt paikallinen Biritish Esports Association aloittanut yhteistyös FACEIT kanssa nimikkeellä “Women in Esports”, eli naiset e-urheilun parissa. Tässä vaiheessa tämä tarkoittaa omaa paikkaa FACEIT:issä omalla sivulla. Samalla myös rohkaistaan naisten omien turnausten järjestämistä, jotta naiset pääsisivät entistä paremmin mukaan ammattilaismaiseen pelaamiseen.

Alussa keskitytään CS:GO maailmaan, missä naisia on kohdelty melkoisen huonosti viime vuosina.

British Esport yhdistyksen Alice Leaman kertoo hankkeen taustalla olevan antaa naisille entistä enemmän mahdollisuuksia tulla esille, rakentaa omaa yhteisöään ja päästä oikeasti mukaan e-urheilun ytimeen. FACEIT yhteistyö on hyvä alku tällaiselle yhteisölle ja Discord tarjoaa paikan kaikille sukupuolille.

Yhteistyö tuo tullessaan myös ensimmäisen naisten 5vs5 CS:GO turnauksen The Lioness Leaguen FACEIT alustalle, alkaean 12.12.2020. Rekisteröinnin kautta 32 joukkuetta pääsee kilpailemaan, ja rekisteröinti aukeaa tänään eli 27.11.2020.

The Lioness League on alku kuukausittaisille turnauksille joita Biritish Esports Association tulee FACEIT alustalla järjestämään.

Other Articles

Leave a Reply